Dé online specialist met de laagste prijsgarantie

Onderhoud

Groot onderhoud van vloeren
Onder periodiek onderhoud wordt verstaan het schuren en beschermen van een parketvloer maar ook het wat eenvoudiger in de was of oliezetten van een parketvloer. Voor het renoveren van een vloer praat je over een relatief groot bedrag. Het betreft een investering die voor jaren het woonplezier bevordert. Vaak wordt, bij verhuizing of verbouwing die investering in de hypotheek opgenomen.

Dagelijks ,wekelijks onderhoud
Het onderhouden en verzorgen van een vloer is meer dan schoonmaken alleen. Schoonmaken is geregeld nodig. Droog vuil verwijderen met stofzuigen of stofwissen. Wekelijks de vloer dweilen of moppen zodanig dat de vloer schoon, veilig en er weer mooi bij ligt. In ieder geval de verzorging die hoort bij de soort vloer en de intensiteit van gebruik. Je kunt de onderhoudsinformatie vinden in de inlegvellen bij de vloeren, bij ons op de website of bij de merken.

Onderhoudstips laminaat/vinyl/pvc-vloeren
1- Gebruik altijd laminaat reiniger voor natte reiniging, allesreiniger en zeep laten strepen achter.
2- Stofzuig/stofwis regelmatig om de vloer zandvrij te maken dit voorkomt krassen.
3- Gebruik nooit azijn, chloor, ammoniak of schuurmiddelen.
4-Maak het laminaat altijd met lauw water schoon en gebruik nooit te veel water, dit ivm de naden van het laminaat.

Onderhoudstips houten vloer
1- Gebruik altijd voor natte reiniging altijd de voorgeschreven zeep.
2- Stofzuig/stofwis regelmatig om de vloer zandvrij te maken dit voorkomt krassen.
3- Gebruik nooit azijn, chloor, ammoniak of schuurmiddelen.
4- Maak de vloer altijd met lauw water schoon en gebruik nooit te veel water, dit ivm de vochtgevoeligheid van houten vloeren. 
5- Een massief houten vloer wordt meestal afgewerkt met was of olie. Wordt uw vloer intensief gebruikt? Herhaal de behandeling met de onderhoudswas of -olie 2 keer per jaar. Als uw vloer niet intensief belopen wordt, voldoet een jaarlijks onderhoud.