Dé online specialist met de laagste prijsgarantie

Eiken houten traprenovatie

Elk huis straalt een unieke sfeer uit en heeft een bijzonder karakter. Een trap is tegenwoordig niet alleen... Lees meer

Kies jouw stijl

 • Natuur,
  zonder noesten

 • Rustiek,
  met noesten

 • Veilige trap
  met anti-slip

 • Zonder
  anti-slip

Lees meer over...

 • Laagste prijsgarantie

 • Wat kost een traprenovatie?

 • FAQ & tips

 • Traprenovatie inspiratie

 • Blogs over traprenovatie

Een trap is tegenwoordig niet alleen meer noodzakelijk maar is ook een echte eyecatcher in een ruimte. Een houten traprenovatie verdient daarom de nodige aandacht en afwerking.

Een houten trap heeft een rijke uitstraling en het meeste karakter als je het vergelijkt met vinyl of laminaat. Omdat de overzettreden met een toplaag van onbehandeld eikenhout worden geleverd, kun je de houten trap afwerken met een olie in een kleur naar keuze.

Nu ook handige montageservice bij de houten traprenovatie!
Wil je graag een nieuwe trap maar weet je niet hoe je dit dient te monteren of heb je er geen tijd voor? Reserveer dan bij je bestelling met overzettreden, de traprenovatie montageservice. Dan ben je verzekerd van de juiste montage. Geen idee wat je kunt verwachte qua kosten, zowel bij de aanschaf van de materialen als de montage? Je leest er alles over in onze blog over de kosten van een traprenovatie.

Wil je meer informatie over:

21 resultaten

21 resultaten

De mogelijkheden van Stepwood vs. CanDo

De houten traprenovatie van Stepwood biedt een compleet programma. Stepwood heeft namelijk niet alleen de treden maar ook de afwerklijsten, fineer voor het bekleden van de onderkant van een open trap en houten stootborden voor het bekleden van een dichte trap. De overzettreden van Stepwood hebben een eikenhouten toplaag van wel 4 mm dik met een multiplex onderlaag. Dankzij de 4 mm dikke eiken toplaag, gaan de traptreden van Stepwood langer mee dan die van CanDo. Na een jaar of acht, wanneer er wat slijtage is opgetreden, kunnen de traptreden van Stepwood gemakkelijk geschuurd en geolied/gelakt worden, om de trap er weer als nieuw te laten uitzien. Doordat de traptreden van Cando slechts een toplaag van 1 mm hebben, is dat hier niet mogelijk en zal je bij slijtage van de trap, deze in zijn geheel moeten vernieuwen. Tot slot koop je de treden van Stepwood per 2 stuks, waardoor je terugrekenend per trede goedkoper uit bent met de Stepwood traprenovatie dan met de houten CanDo traprenovatie. De Cando treden kosten namelijk €42 per stuk en die van Stepwood €32,50 per stuk.

Naast Stepwood hebben we ook traptreden met houten toplaag van CanDo. Deze traptreden hebben een eikenhouten toplaag van 1 mm dik met een MDF onderlaag. Ook CanDo heeft stootborden om een dichte trap een totale nieuwe uitstraling te geven. Beide merken hebben overzettreden met een rubberen antislip strip, deze voorkomt uitglijden bij het traplopen.

Een houten trap monteren en bekleden

Voor het bekleden van een open trap met hout kies je voor de houten traprenovatie van Stepwood. Voor een traprenovatie met hout op een dichte trap kun je voor zowel CanDo als Stepwood kiezen. Meet met de trapspin het formaat van de traptrede op en zaag de nieuwe traptrede op maat uit. Gebruik witte stootborden of eiken stootborden en jouw trap heeft een totaal nieuwe look. Wij hebben instructiefilmpjes, waar je precies kan zien hoe je te werk moet gaan.

Wil je meer informatie over de traprenovatie met eikenhouten toplaag? Kom dan langs in onze showroom voor advies van onze specialisten.