Veelgestelde vragen en tips

Is mijn deur stomp of opdek?

Is de deur vlak aan de zijkant? Dan is het een stompe deur. Stompe binnendeuren vallen als ze sluiten geheel in het kozijn. Deze deuren zijn meestal 38 tot 40 mm dik. Zit er aan de zijkanten en de bovenkant van de binnendeur een sponning (verdikking)? Dan is het een opdekdeur. Deze deur valt een klein gedeelte over het kozijn heen. De totale dikte is bijna altijd 40 mm; de opdekrand is meestal ca. 12 mm breed en 14 mm dik.

binnendeuren opdek stomp

Hoe meet ik een opdek binnendeur?

Meet in de breedte de deur zonder opdekrand en in de hoogte mét opdekrand. De meest voorkomende breedtematen zijn 780, 830, 880, 930 mm. De meest voorkomende hoogtematen zijn 2015, 2115 en 2315 mm.
Hoogte: meet de buitenzijde van de opdek binnendeur op met opdekrand
Breedte: meet de binnenzijde van de opdek binnendeur op zonder opdekrand

Hoe meet ik een stompe binnendeur?

Je meet eenvoudig de hoogte en de breedte van de deur (doe dit op 3 plaatsen, de breedste maatvoering dien je aan te houden, ook bij de hoogte meet je voor de zekerheid op 2 plaatsen)

Wat is de draairichting?

Ga daar staan waar je de scharnieren kunt zien (de deur draait dan naar u toe). Hangen de scharnieren links, dan is het een linksdraaiende deur.

Slotgaten?

Binnendeuren worden voorzien van een slotgat en voorplaatfrezig voor een type Nemef 1200-serie binnendeurslot. De standaardhoogte van dit slotgat is gemeten van onderkant deur tot het hart van de deurkruk: 1050 mm. Overigens worden krukgaten en sleutelgaten (zijboringen) niet geboor, want u bepaalt zelf of de deur afsluitbaar moet worden met een sleutel of een toiletset.

Heeft de deur ook scharnierinkrozingen?

Alle stompe binnendeuren worden standaard geleverd zonder scharnierinkrozingen. Een opdek binnendeur heeft fabrieksmatig geboorde paumellegaten op de volgende hoogtes (vanuit bovenzijde op de opdekrand gemeten): bij deurhoogte 2015 mm: 236 en 1736 mm bij deurhoogte 2115 mm: 336 en 1836 mm bij deurhoogte 2315 mm: 336, 536 en 2036 mm

Glas monteren?

Binnendeuren uit de series Sense en Moderno worden geleverd met gemonteerd glas. Binnendeuren uit de andere series kunnen tegen meerprijs voorzien worden van gemonteerd glas. Zie hier de glassoorten van het merk Svedex:

 

Hier ziet u de glassoorten van het merk Austria:

 

 

 

 

 

Hoeveel inkorten?

Alle stompe binnendeuren en achterdeuren kunnen 10 mm aan alle zijden worden ingekort.

Garantie?

Voor alle Austria binnendeuren geldt een fabrieksgarantie van 5 jaar, mits is voldaan aan de garantievoorwaarden.

Svedex deuren die zijn afgelakt met de Superlak-laag kennen een garantie van tien jaar.

Welke verf?

Alle Austria Deuren binnendeuren zijn overschilderbaar met elke type kwaliteitsverf op alkyd- of acrylbasis. De verwerkingsvoorschriften van de verfleverancier dienen hiervoor in acht te worden genomen. Zie voor meer informatie de verwerkingsvoorschriften binnendeuren.

De afgelakte deuren van Svedex zijn voorzien van Superlak. Dit is een slijt- en krasvaste lak die nagenoeg ongevoelig is voor zonlicht. De Superlak-laag kent een garantie van tien jaar. Deze lak kunnen wij leveren in de kleuren: Alpine Wit en Gebroken Wit.

Svedex heeft ook een deurenprogramma met voorbewerkte deuren. Hier kunt u zelf kiezen in welke kleur u de deur aflakt.