Duurzaamheid

Duurzaamheid is op elk gebied dé nummer 1 trend. We gaan steeds bewuster om met onze wereldbol en ook binnen huis en tuin zijn er talloze mogelijkheden om mee te doen aan deze belangrijke trend. Doe jij hier al aan mee of wil je graag weten hoe jij je steentje kan bijdragen? Lees dan gauw verder, met kleine dingen kun je namelijk al een groot verschil maken.


De tuin van de toekomst

Verduurzamen geldt niet alleen voor binnenshuis, maar wordt ook doorgetrokken naar de tuin. Door de aanschaf van duurzame materialen gaat jouw tuin nog jarenlang mee. Denk bijvoorbeeld aan een schutting, vlonderplanken, een overkapping en tuinmeubilair. Een veel gebruikt en populair materiaal is composiet. Composiet is een duurzaam materiaal en gaat wel tot 15 jaar mee. Het bestaat uit een combinatie van hout en kunststof. Hierdoor vraagt het materiaal weinig onderhoud maar heeft wel een mooie natuurlijke uitstraling. Bij HomingXL bieden we een ruim assortiment composiet vlonderplanken en composiet schuttingen.

Naast composiet is hardhout ook een duurzaam materiaal met wel een levensduur van 25 jaar. Wel is het belangrijk om het hardhout eens per jaar te onderhouden met houtolie of eenmaal te bewerken met beits. Lees het blog over het onderhouden van je hardhouten schutting hier. Door het onderhoud wordt de levensduur van het hout verlengt en blijft het langer mooi. Met hardhout is veel mogelijk, bijvoorbeeld het maken van vlonders, schuttingen en overkappingen. En wat dacht je van aluminium? Een veel gebruikt materiaal voor schuttingpalen. Aluminium is zeer sterk, vraagt geen onderhoud en gaat wel tot 20 jaar mee.

FSC-keurmerk

Bij HomingXL verkopen we vele hout producten met een FSC-keurmerk. Denk aan schuttingen, vlonderplanken en zelfs binnendeuren. FSC staat voor Forest Stewardshop Council en is een organisatie die zich inzet voor een verantwoord bosbeheer. Zo ook bijvoorbeeld de tuinsets van Plus Danmark. De tuinsets zijn gemaakt van Vurenhout en zijn geïmpregneerd en gebeitst. Door het impregneren en beitsen van hout wordt de levensduur verlengd en blijft het hout veel langer in mooie staat.

Een duurzaam design

Tegenwoordig zijn vintage meubilair en DIY-klusjes helemaal de trend en super goed voor de duurzaamheid. Vele meubels kunnen simpelweg worden opgeknapt door een nieuw stofje, een likje verf of nieuwe poten. Maar ook zie je veel recycling terug IN het meubilair. Zo verkopen we bij HomingXL de bank Höft, de stof van deze bank is gemaakt van gerecyclede PET-flessen. Een PET-fles is een fles die bestaat uit polyethyleentereftalaat, dit is een polyester kunststof. De stof voelt heerlijk zacht aan en is uitgevoerd in de stof Regain Oker. De Höft is verkrijgbaar als fauteuil, 3-zits bank en loungebank. Naast een duurzaam materiaal is het verstandig om te kiezen voor tijdloze meubels, zodat je niet elk jaar de drang hebt om nieuw meubilair aan te schaffen. Creëer de sfeer met leuke woonaccessoires!

Tweedehands interieur

Wil je liever helemaal geen nieuw meubilair aanschaffen? Neem dan zeker een kijkje op het Marktplaats account van HomingXL. Daar bieden we onder andere retour artikelen aan voor een prikkie maar zijn nog als nieuw zijn! Zonde om te laten staan.

Goedkoop is duurkoop

De welbekende uitspraak 'goedkoop is duurkoop’ is aanmerkelijk als het gaat om duurzaamheid. Het liefst spenderen we zo min mogelijk als we nieuwe aankopen doen. Maar denk hierbij goed na over de kwaliteit prijsverhouding. Het hoeft natuurlijk niet altijd zo te zijn, maar vaak zijn goedkope producten ook van lagere kwaliteit. Het gevolg hiervan is dat het sneller kapot gaat en daardoor al vrij rap toe is aan reparatie of vervanging. Toch verstandiger om een iets hoger budget beschikbaar te stellen en te kiezen voor producten van een hoge kwaliteit. De producten zullen langer meegaan wat uiteindelijk voordeliger is voor je portemonnee, aangezien je langere tijd geen uitgaven meer hoeft te doen. Ook ga je geen verspilling aan wat gunstig is voor de... duurzaamheid!