Dé online specialist met de laagste prijsgarantie

Boarddeuren

Boarddeuren zijn bij ons in diverse uitvoeringen te koop. Stomp of opdek, gegrond wit of afgelakt en met of zonder een glasopening erin verwerkt. Wil je een binnendeur die volledig in het kozijn valt, kies dan een stompe boarddeur. Liever een deur die een stukje over het kozijn valt, kies dan een opdek boarddeur. Daarnaast kan je kiezen voor een wit gegronde boarddeur, welke je nog zelf kan verven of een kant-en-klare afgelakte boarddeur. Wanneer gewenst kan je voor een boarddeur met glas erin kiezen. Welke deur je ook kiest, bij ons vind je de goedkoopste Austria boarddeuren.

Wil je meer informatie over:

6 resultaten

6 resultaten

Drie soorten vulling voor de boarddeuren

Boarddeuren kunnen verschillende soorten vulling hebben. Zo kan je kiezen voor een honingraatvulling. De kern van dit type boarddeur is karton of hardboard, in een honingraatmotief. Hierdoor zijn de deuren licht in gewicht, echter minder akoestisch en thermisch isolerend. Als tweede mogelijkheid is er kanaalspaanvulling / tubespaanvulling. Deze kern bestaat uit spaanderplaat met luchtkanalen. De isolatiewaarde van deze boarddeuren ligt hoger dan bij honingraatvulling. De kwaliteit van de boarddeur is ook hoger, vanwege een zwaarder gewicht. Tot slot kan je kiezen voor een volspaanvulling. Hierbij is de kern volledig gevuld met spaanderplaat, waardoor het een massieve en zwaardere deur is.

Het monteren van een boarddeur

Om het monteren van de boarddeur inclusief slot gemakkelijker te maken, kun je bij het samenstellen van de deur het slot al laten voormonteren. Kies je daarnaast voor een afgelakte boarddeur, dan kan je bij ontvangst van de deur direct beginnen met het afhangen van de deur. Lees voorafgaand aan de montage goed de handleiding en garantievoorwaarden door, zodat je niet voor verrassingen komt te staan later. Controleer daarnaast of de deur in het kozijn past. Teken de posities van de scharnieren af op de deur en maak vervolgens de uitsparingen/inkrozingen voor de scharnieren. Monteer vervolgens de scharnieren en hang de deur goed af. Kijk voor een uitgebreidere uitleg onze montage instructies.