Dé online specialist met de laagste prijsgarantie

Steigerhout

Steigerhout

 

Lees meer over...

  • Laagste prijsgarantie

  • Steigerhout behandelen

Steigerhout

Met de veelzijdige steigerhouten plank maak je eenvoudig al je woonwensen mogelijk. Of het nu gaat om het maken van meubels voor binnen of buiten, een tuinafscheiding, vlonders, vloeren of een wandje bekleden, je realiseert het gemakkelijk met steigerhout. Bij HomingXL vind je steigerhouten planken in verschillende kleuren, maten en afwerkingen. Niet alleen losse planken, maar ook steigerhout latten en steigerbuizen en tal van accessoires zoals de meest geschikte schroeven en steigerhout beits vind je in onze webshop. Zo maak je van jouw steigerhout project een succes. Door het robuuste karakter van steigerhout is er gemakkelijk mee te werken. Dit karakter zorgt er ook voor dat het steigerhout bijna in elk interieur goed tot zijn recht komt.

Meubels van steigerhout kopen?

Steigerhout leent zich zeel goed voor het eenvoudig in elkaar zetten van zowel binnen- als buiten meubels. Het stoere karakter van dit zachte hout en de vaak grove afwerking zorgt ervoor dat je, zelfs wanneer je niet de beste klusser bent, gemakkelijk een mooi resultaat kunt boeken. Perfecte afwerking is bij dit materiaal namelijk helemaal niet nodig. Juist een iets nonchalant in elkaar gezet meubel draagt bij aan de uitstraling van een meubel van steigerhout. Laat je creativiteit de vrije loop en combineer jouw meubel met zelfgemaakte kussens, stoer hang- en sluitwerk of zet het op wielen.

Voor wie niet direct inspiratie heeft om zijn eigen meubel van steigerhout te ontwerpen hebben wij ook kant-en-klare meubels en bouwpakketten waarbij de planken al op maat zijn gezaagd. Je hoeft jouw steigerhouten loungebank, tafel of kruk alleen nog maar in elkaar te zetten met behulp van de bijgeleverde schroeven en uitgebreide bouwtekening.

Steigerbuizen en verbindingsstukken

Nog creatiever kun je worden van de steigerhouten planken in combinatie met de steigerbuizen en verbindingsstukken. Deze materialen zijn natuurlijk voor elkaar gemaakt! Steigerpijpen zijn vrij makkelijk op maat de maken met een ijzerzaag en alle verbindingsstukken zet je vast met een inbussleutel, precies waar jij ze wil hebben.

Niet alleen maak je jouw steigerhouten meubel extra stoer door deze met steigerbuizen te combineren, de steigerpijpen kunnen ook nog eens hele praktische oplossingen bieden. Maak je bijvoorbeeld een buitenkeuken van steigerhout? Dan kun met een steigerbuis een handige stang maken, waar jij je barbecue tangen of theedoek aan kunt hangen.

Een kapstok of kledingrek van steigerhout wordt extra praktisch met steigerbuis haken. Ook maak je in een handomdraai een stevig onderstel voor een tafel en als tafelblad gebruik je dan natuurlijk steigerhouten planken. De mogelijkheden zijn eindeloos. Bekijk voor meer inspiratie eens onze voorbeelden pagina.


Onderhoud van steigerhout

Wanneer je de steigerhout planken buiten gebruikt, bijvoorbeeld bij tuinmeubels of vlonderplanken, dan is het verstandig in ieder geval eens per jaar het hout te behandelen met de daarvoor geschikte (impregneer) verf of beits.