Dé online specialist met de laagste prijsgarantie

Steigerplanken

Steigerplanken zijn in vele projecten toepasbaar. Door het robuuste karakter van de planken kan je er gemakkelijk mee werken. De typische uitstraling van houten steigerplanken is nog altijd populair om zelf meubels mee te maken voor in huis of in de tuin. Denk bijvoorbeeld aan een bank, een kast of zelfs een hele buitenkeuken van steigerplanken, de mogelijkheden zijn eindeloos! Wij hebben vast een selectie van leuke projecten voor je uitgezocht. Voor nog meer variatie vind je op deze pagina houten steigerplanken in diverse kleuren, uitvoeringen en afmetingen.

Wil je meer informatie over:

1 resultaat

1 resultaat

De houtsoort, behandeling en bewerking van steigerplanken

Steigerplanken zijn gemaakt van vurenhout. Deze snelgroeiende, zachte houtsoort is vooral populair vanwege de prijs. Omdat vurenhout een minder lange levensduur heeft dan bijvoorbeeld hardhout wordt deze houtsoort vaak geïmpregneerd of anderzijds behandeld. Zo ook onze steigerplanken. Gebruikte steigerplanken hebben hun beschermlaag gekregen door gebruik in de bouw. Door cement en andere bouwmaterialen zijn zij beter bestand tegen weersinvloeden dan onbehandeld steigerhout. Houten steigerplanken worden verder verduurzaamd door te impregneren of ze te behandelen met beits of verf. Voor buiten gebruik dient men de houten steigerplanken eens per jaar te behandelen. Bij binnen gebruik dient deze behandeling voornamelijk als verfraaiing. De beits en verf om de houten steigerplanken mee te behandelen vind je ook in onze webshop.

Verder kennen houten steigerplanken nog een aantal andere bewerkingen, namelijk; fijn bezaagd, geborsteld en geschaafd. Fijn bezaagd houdt in dat de steigerplank een robuuster uiterlijk heeft. Het is ruw hout oftewel hout zoals het uit de zagerij komt. Het hout is goed te behandelen, de verf of beits wordt goed door het hout opgenomen. Geschaafde steigerplanken zijn machinaal glad gemaakt door een schaaf. Dit zorgt ervoor dat het hout niet splintert en goed te verwerken is. Wanneer steigerplanken geborsteld zijn, lijkt het alsof de planken geschuurd zijn maar de structuur van het steigerhout blijft behouden.

Wat kan ik allemaal met steigerplanken doen?

Een steigerplank is een veelzijdig product waar je eigenlijk van alles mee kunt maken. Steigerplanken worden veelal voor het maken van binnen en buiten meubels gebruikt. Dat kan eigenlijk van alles zijn van tafels en stoelen tot hele loungesets, kasten en zelfs bedden. Ook voor decoratie doeleinden worden steigerplanken vaak ingezet. Verder kan je houten steigerplanken gebruiken om een tuinafscheiding of zelfs een vlonder te maken. Zorg er in elk geval voor dat wanneer je steigerplanken buiten gaat gebruiken, deze regelmatig worden behandeld, hiermee verleng je namelijk de levensduur. Kijk voor inspiratie, bouwtekeningen en handige stappenplannen op onze suggestie pagina.