Dé online specialist met de laagste prijsgarantie

Zachthout Vlonderplanken

Terrasplanken van Vuren en Radiata pine worden van te voren geïmpregneerd om de duurzaamheid te verhogen. Douglashout is een naaldhout soort die van zichzelf al een hogere duurzaamheid heeft. De vlonderplanken van Douglas worden daarom ook niet geïmpregneerd. Onze zachthout terrasplanken hebben een levensduur van zo’n 10 jaar. Wij adviseren wel bij alle zachthout terrasplanken ze 2 keer in het jaar te behandelen met verf of beits, dit zorgt voor een langere levensduur. Zachthout is afkomstig van naaldbomen. Dat het zachthout is betekend niet dat het in alle gevallen echt zachter is dan hardhout, wel is de duurzaamheid lager dan bij hardhout. Zachthout is ook een stuk goedkoper dan hardhout, dit komt door een minder hoge duurzaamheid en een snellere groei van de bomen.

2 resultaten

2 resultaten

Zachthouten vlonderplanken kopen?

Heb je een beperkt budget voor een vlonder? Zachthouten vlonderplanken zijn dan de perfecte oplossing. De naaldhout vlonderplanken van ons zijn altijd geïmpregneerd en FSC gecertificeerd. Impregneren word in de fabriek gedaan, dit verduurzaamd het hout. Bij zachthouten vlonderplanken adviseren we wel om een wat dikkere plank te nemen. Door een wat dikkere naaldhout plank te nemen word de vlonder sterker en stabieler.

Wat heb je nodig? 

Bij HomingXL hebben we alles wat je nodig hebt voor het monteren en de onderhoud van een zachthouten vlonder. Zoals: piketpalen, onderliggers, schroeven, beits en anti-worteldoek. Bij een naaldhout vlonder adviseren wij om de onderliggers maximaal 35cm uit elkaar zetten, zo wordt de vlonder stabieler. Om een zachthouten vlonder lang mee te laten gaan kan je hem het beste één keer in het jaar beitsen of verven.