Dé online specialist met de laagste prijsgarantie

Houten vlondertegels

Ben je op zoek naar houten vlondertegels? Wij hebben een groot assortiment aan hardhouten vlondertegels en geïmpregneerde/zachthout vlondertegels van topmerken als Elephant en Smaragd. Je hoeft je geen zorgen te maken over de prijs, want ook alle houten vlondertegels bestel je altijd met de laagste prijsgarantie. Wil je de vlonders eerst zien voordat je deze aanschaft? Kom dan eens langs in onze showroom of vraag een proefstaal aan.

Wil je meer informatie over:

Kies jouw stijl

 • Hardhouten
  vlondertegels

 • Zachthout
  /naaldhout

 • XL grote
  vlondertegels

 

Lees meer over...

 • Hardhout of zachthout?

 • Houten terras
  leggen

 • Houten terras
  onderhouden

 • Wat heb ik
  nodig?

 • Vragen & tips

 • Vlondermontage
  uitbesteden?

 

3 resultaten

3 resultaten

Ons assortiment houten vlondertegels

Heb je de keuze gemaakt tussen houten vlonderplanken en houten vlondertegels? Dan is het nu tijd om je te verdiepen in wat voor soort hout je voorkeur heeft. Je eerste keuze is tussen hardhout en zachthout. Hardhout als Bankirai, Cumaru en Keruing is erg stevig en gaat jarenlang mee, mits je deze wel goed onderhoud met bijvoorbeeld een speciale hardhout olie. De hardhouten vlondertegels zijn verkrijgbaar in verschillende oppervlaktes, zoals fijn geribbeld en geschaafd. Je kunt kiezen uit verschillende afmetingen, zoals 30x30 cm, 50x50 cm, 90x90 cm en 100x100 cm.

Dan hebben we ook nog vlondertegels van zachthout, oftewel geïmpregneerd naaldhout (grenen). Onze geïmpregneerde houten vlondertegels hebben ook een zeer lange levensduur, wanneer je deze goed onderhoudt. Hardhouten vlondertegels gaan langer mee, maar daar hangt dan ook een ander prijskaartje aan. Onze houten vlondertegels zijn verkrijgbaar met de oppervlakte fijne ribbel of geschaafd. Je hebt de keuze uit de afmetingen 50x50cm en 100x100cm.

Al onze houten vlondertegels zijn FSC-gecertificeerd, wat inhoudt dat het hout afkomstig is uit duurzaam beheerde bossen.

Het leggen van houten vlondertegels

Wanneer je de houten vlondertegels gaat leggen, denk dan aan de juiste onderconstructie hiervoor. Het voordeel van houten vlondertegels is dat deze zich gezien het formaat gemakkelijk en snel laten leggen. Ondanks dat de houten vlondertegels soms los op een ondergrond van beton worden gelegd (met gebruik van granulaat tegels), is montage op een regelwerk de juiste legmethode. Plaats onder de onderbalken eventueel een worteldoek en schroef de houten tegels vervolgens op de regels met torx schroeven van 5x40 mm, let op dat je ze wel voorboord! Leg je de vlondertegels op een vlak betonnen balkon? Dan hoef je geen gebruik te maken van onderregels. Indien nodig met wiggen opvullen, zodat ook het water onder de tegels door kan stromen. Kijk voor het leggen van de houten vlondertegels en de onderconstructie hiervan naar de leginstructie voor houten vlondertegels!

Voordelen van houten vlondertegels

Houten vlondertegels hebben een warme en natuurlijke uitstraling. Ze maken van je tuin een echte gezellige tuin, waar je heerlijke zomeravonden kunt doorbrengen. Door het formaat zijn ze gemakkelijk te verwerken en zijn ze niet zo zwaar in vergelijking met bijvoorbeeld betonnen stenen. Door de houten vlondertegels jaarlijks opnieuw in de olie te zetten zorg je ervoor dat je terras of balkon er steeds als nieuw uitziet. Het laat zich ook gemakkelijk verwerken en het vervangen van een houten vlondertegel is ook een fluitje van een cent.