Dé online specialist met de laagste prijsgarantie

Houten vlonderplanken

 

Kies jouw stijl...

 • Zwart, antraciet
  & grijs

 • Warme, bruine
  tinten

 • Stoere, dikke
  planken

 • Chique, extra
  lange planken

 • Vlakke
  planken

 • Bankirai

 • Vlonderplanken
  Elephant

 

Lees meer over...

 • Bamboe, hardhout
  of zachthout?

 • Houtsoorten voor
  vlonderplanken

 • Houten vlonder
  bouwen

 • Houten vlonder
  onderhouden

 • Wat heb ik
  nodig?

 

6 resultaten

6 resultaten

Vlonderhout voor een natuurlijke uitstraling

Op zoek naar vlonderhout? Bij HomingXL vind je een breed assortiment vlonderhout tegen scherpe prijzen. Met houten vlonderplanken creëer je een mooi en sfeervol terras. Ook kan je houten terrasplanken als alternatief voor bestrating inzetten. De warme, natuurlijke uitstraling van houten vlonderplanken is een ware blikvanger in jouw tuin. Bij HomingXL heb je de keuze uit een houten vlonder van hardhout (bijvoorbeeld Bankirai of Keruing) of naaldhout (bijvoorbeeld Douglas of Vuren). De houten vlonderplanken van hardhout zijn zeer duurzaam en zijn over het algemeen voorzien van een FSC keurmerk. Bij HomingXL kan je houten vlonderplanken kopen tegen de laagste prijzen. Bovendien bezorgen we deze snel bij je thuis. Neem ook eens een kijkje bij al onze vlonderplanken

Wil je meer informatie over:

Hardhouten vlonderplanken of geïmpregneerde vlonderplanken?

De keuze van je vlonderhout hangt af van verschillende factoren. Natuurlijk moet je houten vlonder passen bij jouw smaak, wensen en behoeften. Echter kan de prijs van de houten vlonderplanken ook een belangrijk argument zijn om te kiezen voor een bepaalde houten vlonderplank. Goed om te weten is, dat het verschil in vlonderhout van naaldhout of hardhout hier al onderscheidend in is. Hardhouten vlonderplanken zijn duurder dan vlonderplanken van geïmpregneerde houtsoorten. Hardhouten vlonderplanken hebben een levensduur van +25 jaar, terwijl een geïmpregneerde vlonderplank een gemiddelde levensduur van 10 tot 15 jaar heeft. Onderhoud speelt hierbij echter wel een belangrijke rol. Wanneer je jouw houten vlonder goed onderhoudt, door middel van bijvoorbeeld hem jaarlijks te voorzien van een beschermende olie of beits, gaat de vlonder veel langer mee dan wanneer je hem niet onderhoudt. Wil je meer weten over de verschillen tussen hardhout en geïmpregneerde houtsoorten? Lees dan onze blog over de verschillen in houtsoorten.

Ons aanbod houten vlonderplanken

Er zijn enorm veel houtsoorten en elke houtsoort heeft zo zijn eigen uitstraling en voordelen. Welke houtsoort het beste bij jou past, zal uiteindelijk een kwestie zijn van smaak. Ga je voor een warme houtsoort of ben je op zoek naar een lichtgekleurde houtsoort? Het grootste onderscheid vind je in hardhouten vlonderplanken en geïmpregneerde vlonderplanken, ook wel zachthouten vlonderplanken genoemd. Geïmpregneerde planken hebben een kortere levensduur dan hardhouten planken. Ben je op zoek naar een middenweg? Dan zijn onze bamboe vlonderplanken van aMbooo misschien wel wat voor jou. Ook onze Douglas houten vlonderplanken zijn een perfecte middenweg. Officieel is Douglas een zachthoutsoort, maar het heeft wel alle kenmerken van hardhout.

Wanneer je de keuze hebt gemaakt voor hardhouten vlonderplanken, heb je de keuze uit de houtsoorten Bankirai en Keruing. Er zijn verschillende oppervlaktes verkrijgbaar, zoals vlonderplanken met een fijne ribbel of grove ribbel, vlonderplanken met een v-groef of vlakke houten vlonderplanken. Daarnaast zijn er verschillende breedtes en diktes, waardoor je altijd een hardhouten vlonderplank vindt die past bij jouw wensen en behoeften.

Onze geïmpregneerde houten vlonderplanken zijn beschikbaar in de soorten grenen en vuren van de merken Smaragd en Elephant. Ook hier heb je de keuze uit verschillende breedtes en diktes.

Zijn houten vlonderplanken wel duurzaam?

Eén van de redenen waarom je voor composiet vlonderplanken zou kunnen kiezen en niet voor houten vlonderplanken, is de duurzaamheid. Composiet wordt vaak gezien als het duurzame alternatief voor hout. Onze houten vlonderplanken zijn echter allemaal FSC-gecertificeerd, wat inhoudt dat het hout afkomstig is uit duurzaam beheerde bossen. De mate van duurzaamheid verschilt erg per houtsoort. Om het je gemakkelijk te maken, hebben we een handig overzicht opgesteld waar je kunt zien hoe duurzaam welke houtsoort is.

Wat heb ik nodig voor het leggen van een houten vlonder terras?

Wanneer je een houten vlonder gaat plaatsen, is de onderconstructie de basis voor een goed terras. Zorg dat je hier dus voldoende aandacht en tijd aan besteed. Voor het aanbrengen van je houten vlonder maak je gebruik van (hard)houten onderbalken. Deze houten onderbalken en bevestigingsmaterialen kan je uiteraard gemakkelijk mee bestellen met je houten vlonderplanken. Je kunt ook een kijkje nemen bij onze houten vlonder totaalpakketten. Vul in hoeveel vierkante meter je nodig hebt en er wordt automatisch voor je berekent hoeveel houten vlonderplanken, onderbalken en schroeven/bevestigingsclips je nodig hebt. Daarnaast heb je hiermee ook nog eens 10% bestelvoordeel! Denk ook aan zaken zoals een worteldoek, vlonder verlichting en een schoonmaakset om na het plaatsen van je houten terrasplanken, je terras goed schoon te maken. Een houten vlonder aanleggen is met de juiste leginstructie prima zelf te doen.

Bij ons vind je een groot aanbod in houten vlonderplanken. Wil je deze graag in het echt zien? Kom dan langs in onze showroom te Vianen (Utrecht). Onze experts staan voor je klaar om jouw houten vlonder invulling te geven. Heb je geen tijd om langs te komen in onze showroom? Je kunt dan ook een proefstaal aanvraag doen.

Kan ik mijn houten vlonder ook laten leggen door professionals?

Omdat het leggen van een houten vlonder een uitdagende en tijdrovende klus is, welke met veel nauwkeurigheid uitgevoerd dient te worden, bieden wij de mogelijkheid om je vlonder aan te laten leggen door echte vakmannen. Voor meer informatie over navigeer je naar onze pagina “vlonder laten aanleggen”.