Dé online specialist met de laagste prijsgarantie

Composiet vlonderplanken

 

Kies jouw stijl

 • Zwart, antraciet
  & grijs

 • Warme bruine
  tinten

 • Grove & fijne
  ribbel

 • Schorsmotief/vlak

 • Holle planken

 • (Semi) massieve
  planken

 • Mooie brede
  planken XXL

 

Lees meer over...

 • Wat is
  composiet?

 • Welke types planken
  zijn er?

 • Vlondermontage
  uitbesteden?

 • Composiet vlonder
  bouwen

 • Composiet vlonder
  onderhouden

 • Wat heb ik
  nodig?

 

 

1 resultaat

1 resultaat

Composiet vlonderplanken

Met het grootste assortiment in composiet vlonderplanken van Europa, zit je bij HomingXL goed. Composiet, ook wel WPC (wood plastic composite) of HKC (hout kunststof composiet) genoemd, kun je als een mooie middenweg tussen kunststof planken en (hard)hout zien. Het grote aanbod in composiet vlonderplanken komt terug in de eigenschappen van de planken. Zo hebben wij composiet terrasplanken in verschillende lengtes, breedtes, diktes en kleuren. Daarnaast kan je nog onderscheid maken in het type plank, namelijk een massieve, holle of een semi-massieve composiet vlonderplank. En wat te denken van de oppervlakte. Hierin onderscheiden wij vier vormen: fijne ribbel/vlak, grove ribbel/schorsmotief, grove ribbel/vlak en vlak/schorsmotief. Doordat elke composiet vlonderplank twee verschillende kanten heeft, kan je kiezen of je de plank met de grove ribbel of met het schorsmotief naar boven legt. Kom je er online niet uit, dan kan je de composiet vlonderplanken in onze showroom in Vianen (Utrecht) komen bekijken.

Wil je meer weten over:

Verschil tussen composiet vlonder en kunststof vlonder planken

Composiet vlonder en kunststof vlonder planken worden vaak door elkaar gebruikt en met elkaar verward. Composiet vlonderplanken komen deels overeen met kunststof vlonder planken. Composiet bestaat namelijk voor ongeveer 50% uit kunststof vezels. De andere 50% zijn houtvezels. Hierdoor heeft een composiet vlonderplank de voordelen van kunststof (onderhoudsvrij) en de voordelen van hout (mooie natuurlijke uitstraling). Composiet vlonderplanken zijn hierdoor zeer goed bestand tegen mos en schimmels. Daarnaast is een composiet vlonderplank goedkoper dan een kunststof vlonderplank, doordat er houtvezels in het product zitten verwerkt. Dit drukt de kosten ten opzichte van 100% kunststof vlonderplanken. Bij HomingXL bieden wij composiet vlonderplanken van A-merken zoals Elephant, C-Wood, DuoWood en Eva-Last tegen de laagste prijzen aan. Daardoor sluit je bij HomingXL altijd de beste deal voor jouw composiet vlonderplanken.

Voordelen van composiet terrasplanken

Composiet vlonderplanken, ook wel composiet terrasplanken genoemd, zijn zoals hiervoor al is gezegd nagenoeg onderhoudsvrij. Maar dat is niet het enige voordeel van composiet terrasplanken. Ten opzichte van bijvoorbeeld houten vlonderplanken, zijn composiet terrasplanken erg veilig doordat deze stroef zijn. Houten vlonders kunnen erg glad worden wanneer ze nat zijn/worden, echter blijven composiet terrasplanken stroef ondanks wanneer deze nat zijn of worden. Tevens geven composiet terrasplanken geen splinters af, waar dat bij houten vlonders wel mogelijk is. Je kan dus gerust op blote voeten lopen op een composiet terrasplank. Hierdoor zijn deze composiet terrasplanken ook ideaal om te gebruiken rondom zwembaden of vijvers. Ben je nog niet overtuigd van composiet terrasplanken, kijk dan eens op onze informatie pagina om nog meer voordelen van composiet te lezen.

Wat heb ik nodig voor een composiet vlonderterras?

Vooraf is het belangrijk om na te gaan hoe groot het composiet vlonderterras dient te worden. Afhankelijk van de grootte van je terras, bepaal je de lengte en breedte van de plank. Daarnaast heb je bij elk composiet vlonderterras minimaal onderbalken en bevestigingsclips nodig. Daarnaast raden wij aan om een worteldoek (tegen onkruid), granulaattegels (voor een betere fundering) en randafwerkingen (om het geheel mooi af te maken) mee te bestellen bij de het composiet vlonderterras. Tevens bieden wij totaalpakketten composiet vlonderplanken aan, waar de onderbalken en bevestigingsclips bij zitten. Op onze informatie pagina kan je rustig en uitgebreider lezen wat je waarvoor nodig hebt bij een composiet vlonderterras.