Dé online specialist met de laagste prijsgarantie

Welke plank is het beste voor mij?

 • Holle of massieve vlonderplank?
 • Smalle of brede vlonderplank?
 • Welke oppervlakte van vlonderplank?
 • Welke lengte vlonderplank?
 • Welk merk vlonderplank?

Holle, semi-massieve of massieve vlonderplanken?

Je hebt gezien dat wij meerdere uitvoeringen vlonderplanken aanbieden. Voor het gebruik als terrasvlonder in uw tuin, balkon of dakterras, volstaan onze holle terrasplanken perfect! Daarnaast kan je ook kiezen voor semi-massieve en massieve vlonderplanken, hieronder kan je in één oogopslag zien wat de verschillen zijn:

Holle vlonderplank
Voor tuingebruik, dus een terras in de tuin, balkon of dakterras, voornamelijk rondom het huis. Hiervan bieden wij de meeste keus in merken, kleuren en lengte-variaties.

Geschikt voor particulier gebruik


Prijsvriendelijkste variant, meeste keus

Gewicht: ongeveer 17 kg per m2
Toon alle holle plankenToon alle totaalpakketten
Semi-massieve vlonderplank
Duowood en Eva-Last hebben semi-massieve vlonderplanken, deze bevatten meer materiaal dan holle planken, maar zijn voordeliger dan massieve planken.

Geschikt voor particulier gebruik


Sterker dan hol, goedkoper dan massief

Gewicht: ongeveer 22 kg per m2
Toon alles semi-massiefToon alle totaalpakketten
Massieve vlonderplank
De massieve vlonderplanken zijn volmassief en kunnen een hogere puntbelasting aan. Hierdoor zijn deze geschikt voor openbare ruimtes, loopsteigers, maar ook terrassen voor thuis.
Geschikt voor particulier en zwaarder gebruik.


Sterkste plank

Gewicht: ongeveer 28 kg per m2
Toon alle massieve plankenToon alle totaalpakketten

Smalle of brede planken?

Smalle vlonderplank
De meeste vlonderplanken zijn rond de 14 a 15 cm breed. Dit lijkt het meest op de houten terrasplanken. Deze planken zijn geschikt voor elk formaat terras.

- Hetzelfde aanzicht als bij houten vlonderplanken
- Gemakkelijk te hanteren
Tot en met 15 cm breed
Brede vlonderplank
Omdat composiet deels kunststof is, kan je gemakkelijk bredere planken produceren, tot wel 25 cm breed. Zeker als je terras langer of breder is dan 4 meter, dan geven brede planken een zeer robuust uiterlijk.

- Robuust uiterlijk
- Minder naden in het terras
15,1 tot en met 25 cm breed

Verschillende oppervlaktes

De planken zijn 2-zijdig te gebruiken, meestal hebben de planken verschillende oppervlaktes aan de onder- en bovenzijde. Welke oppervlakte je ook kiest, het materiaal composiet blijft stroef als het nat wordt, ook de varianten zonder ribbels. Je vindt hieronder een overzicht:

Fijne ribbel
De fijne ribbel is aangenaam voor de blote voeten. Elephant onderbreekt de ribbels wat zorgt voor een uniek uiterlijk.

Toon totaalpakketten
Grove ribbel
De grove ribbel heeft het meeste weg van een houten terrasplank.
Toon alle plankenToon totaalpakketten
Schorsmotief
Het schorsmotief is een fraai motief voor op de terrasplanken. Let op: Het schorsmotief kan na verloop van tijd vervagen doordat dit een opdruk is.

Toon alle plankenToon totaalpakketten
Vlakke zijde
De vlakke zijde is meestal vlak geborsteld. Hoewel deze zijde bruikbaar is, vallen krasjes op deze zijde meer op.


Toon alle plankenToon totaalpakketten

 

Verschillende lengtes

De vlonderplanken zijn verkrijgbaar van ongeveer 220 cm tot 600 cm lengte! De meestverkochte lengte is 400 cm, hiervan hebben wij ook de meeste keuze in ons assortiment. Je kunt de planken in een verband/patroon leggen, maar je tuinvlonder krijgt een strak uiterlijk als je je terras kan leggen met lange lengtes. Let op: bekijk vooraf of lange planken in de tuin of op het dakterras kunnen komen. Het is vaak lastig om lange planken op in de tuin of op het dakterras te krijgen wanneer deze door de woning moeten worden gedragen.

 

De verschillende merken

De kwaliteit en samenstelling van de vlonderplanken van verschillende merken liggen dicht bij elkaar. Wij raden ook altijd aan om te kijken welke vlonderplank je het mooiste vindt, of welke het beste binnen de maatvoering van jouw terras past.

 

C-Wood

C-Wood
HomingXL is zowel producent als importeur van C-Wood. Dit verkopen wij direct aan jou, de eindgebruiker, door. Hierdoor zit er geen groothandel tussen en kunnen wij deze vlonderplanken zeer voordelig aanbieden. De kwaliteit is absoluut gelijk aan de andere merken. In het C-Wood assortiment zit ook de meeste keuze in kleuren en lengtes.

Toon alle C-wood vlonderplanken »

Duowood

DUO WOOD

Deze heeft zeer strak geprofileerde vlonderplanken. De holle planken van Duowood hebben altijd een grove ribbel aan de ene zijde en is vlak geborsteld aan de andere zijde. De massieve PRO vlonderplank van Duowood heeft een 3D schorsmotief, deze vervaagd niet. De semi-massieve vlonderplanken van 25 cm breed in 300, 400 en 500 cm zijn sterke en fraaie vlonderplanken.

Toon alle Duowood vlonderplanken »

 

Elephant

Elephant

Misschien wel het bekendste merk omdat deze ook in de bouwmarkt verkrijgbaar is. Heeft een unieke ribbelcombinatie aan de ene zijde en is tevens vlak geborsteld aan de andere zijde. Elephant heeft de meest lichtgrijze vlonderplank! Let op: de meeste planken van Elephant worden per 2 stuks of 4 stuks verkocht.

Toon alle Elephant vlonderplanken »

 

Eva-Last

Eva-Last

Eva-Last maakt zeer hoogwaardige semi-massieve vlonderplanken. Deze composiet terrasplanken worden doormiddel van coëxtrusie gefabriceerd in combinatie met een kwaliteits-toplaag, waardoor je een zeer natuurgetrouw uiterlijk krijgt. Leverbaar in twee breedte-maten. Het perfecte alternatief voor houten vlonderplanken, deze composiet vlonderplanken van Eva-Last.

Toon alle Eva-Last vlonderplanken »

Ik wil composiet vlonderplanken

Toon alle planken Toon alle totaalpakketten

 

Ik wil nog wel meer informatie:

 • De voordelen van
  composiet?

 • Hol of (semi)
  massief?

 • Composiet vlonder
  bouwen

 • Composiet vlonder
  onderhouden

 • Wat heb ik
  nodig?