Dé online specialist met de laagste prijsgarantie

Massieve vlonderplanken composiet

De massieve vlonderplanken hebben meer materiaal dan de holle en semi-massieve vlonderplanken en kunnen een hogere puntbelasting aan. Hierdoor zijn deze uitermate geschikt voor openbare ruimtes, steigers, maar ook terrassen van cafés en restaurants. En wat te denken van de oppervlakte. Hierin onderscheiden wij drie motieven: ribbel, vlak en schors. Doordat elke massieve vlonderplank van composiet twee verschillende kanten heeft, kan je kiezen of je de plank met de grove ribbel of met het schorsmotief naar boven legt. Bij HomingXL hebben we het grootste assortiment in composiet vlonderplanken. Gaat je voorkeur toch uit naar hout, bekijk dan onze houten massieve vlonderplanken.

Wil je meer informatie over:

5 resultaten

5 resultaten

Het monteren van massieve vlonderplanken

Het samenstellen van een terras met massieve terrasplanken kan door iedereen met kluservaring worden uitgevoerd. Na het aanbrengen van de onderbalken kunnen de massieve terrasplanken redelijk eenvoudig op de onderbalken worden geplaatst. Denk er bij het aanleggen van jouw vlonder of terras aan om een worteldoek te gebruiken. Dit voorkomt dat onkruid onder het vlonderterras kan groeien, welke de constructie en de massieve terrasplanken kunnen aantasten. Een uitgebreide leg instructie vind je op onze instructie pagina. Tevens kan je hier per merk nog een specifieke instructie bekijken.

Welke massieve vlonderplanken voor jouw terras geschikt zijn

Doordat je binnen ons assortiment alle kanten op kunt op het gebied van massieve vlonderplanken, is het eenvoudig om een eigen en unieke vlonder aan te leggen. Begin bij de keuze van jouw massieve terrasplanken bij de dikte van de planken, dit is afhankelijk van het totale gewicht dat op het terras komt te staan. Massieve vlonderplanken zijn ideaal wanneer je meubels op het terras wilt plaatsen. Op basis van de afmetingen van het terras kun je de lengte, breedte en het aantal massieve vlonderplanken of benodigde m2 bepalen. Deze aantallen kan je vervolgens invullen op de pagina van de vlonderplank. Houd bij het bestellen van de massieve vlonderplanken rekening dat je ongeveer 5% snijverlies hebt. Bestel dus altijd een aantal planken meer, zodat je zeker voldoende massieve vlonderplanken in huis haalt. Mocht je planken overhouden, dan kan je deze gebruiken wanneer er tijdens de constructie of in de toekomst planken schade oplopen. Naast de dikte, breedte en lengte van de planken, kun je nog kiezen uit verschillende profileringen. Bij een terras zonder overkapping kun je voor massieve terrasplanken met groeven kiezen, deze voeren het water gemakkelijker af en zorgen bij natte weersomstandigheden voor betere grip. Bij overdekte terrassen en vlonders kun je voor planken zonder groeven kiezen. Benieuwd naar onze massieve terrasplanken? Kom dan eens kijken in onze showroom in Vianen. Onze productspecialisten zitten hier elke werkdag klaar om jou te helpen met het maken van een keuze.