Dé online specialist met de laagste prijsgarantie

Composiet vlonderplanken

Al onze composiet vlonderplanken in diverse kleuren, maatvoeringen en motieven ...lees meer

Kies jouw stijl...

  • Zwart, antraciet
    & grijs

  • Warme bruine
    tinten

  • Grove & fijne
    ribbel

  • vlonder schorsmotief en houtnerf

    Schorsmotief/ Houtnerf

  • Holle planken

  • (Semi) massieve
    planken

  • Mooie brede
    planken XXL

Lees meer over...

  • Wat is
    composiet?

  • Welke types planken
    zijn er?

  • Composiet vlonder
    bouwen

  • Composiet vlonder
    onderhouden

  • Wat heb ik
    nodig?



Alle composiet vlonderplanken

Helaas, er zijn geen producten die vallen binnen deze selectie.

Composiet vlonderplanken

Met het grootste assortiment in composiet vlonderplanken van Europa, zit je bij ons goed. Composiet, ook wel WPC (wood plastic composite) of HKC (hout kunststof composiet) genoemd, kun je als een mooie middenweg tussen kunststof planken en houten vlonderplanken zien. Het grote aanbod in composiet vlonderplanken komt terug in de eigenschappen van de planken. Zo hebben wij composiet terrasplanken in verschillende lengtes, breedtes, diktes en kleuren. Daarnaast kan je nog onderscheid maken in het type plank, namelijk een massieve composiet vlonderplank, holle composiet vlonderplank of een semi-massieve composiet vlonderplank. Wil je meer informatie over wat massief, semi-massief en hol inhoudt? Wij helpen je uiteraard! Je kunt ook een kijkje nemen bij al onze vlonderplanken

Naast kleur, lengte en type, zijn er ook verschillende oppervlaktes beschikbaar. Hierin onderscheiden wij vier vormen: fijne ribbel/vlak, grove ribbel/schorsmotief, grove ribbel/vlak en vlak/schorsmotief. Doordat elke composiet vlonderplank twee verschillende kanten heeft, kan je kiezen of je de plank met de grove ribbel, de vlakke kant, of met het schorsmotief naar boven legt. Zo kan je de vlonderplanken in jouw tuin of pergola helemaal neerleggen naar eigen wens. Kom je er online niet uit, dan kan je de composiet vlonderplanken in onze showroom in Vianen (Utrecht) komen bekijken. Je vindt hier een uitgebreid assortiment vlonderplanken van top merken als Elephant, C-Wood, DuoWood en Eva-Last. Bekijk jouw favoriete composiet vlonderplank dus snel in onze showroom!

Wil je meer weten over:

Verschil tussen composiet vlonder en kunststof vlonderplanken

Composiet vlonder en kunststof vlonderplanken worden vaak door elkaar gebruikt en met elkaar verward. Composiet vlonderplanken komen deels overeen met deze vlonderplanken. Composiet bestaat namelijk voor ongeveer 50% uit kunststofvezels. De andere 50% zijn houtvezels. Hierdoor heeft een composiet vlonderplank de voordelen van kunststof (onderhoudsvrij) en de voordelen van hout (mooie natuurlijke uitstraling). Composiet vlonderplanken zijn hierdoor zeer goed bestand tegen mos en schimmels. Daarnaast is een composiet vlonderplank goedkoper dan een kunststof vlonderplank, doordat er houtvezels in het product zitten verwerkt, hierdoor zijn de kosten ook een stuk lager. Wij bieden composiet vlonderplanken van top merken zoals Elephant, C-Wood, DuoWood en Eva-Last tegen de laagste prijsgarantie. Daardoor sluit je bij ons altijd de beste deal voor jouw composiet vlonderplanken.

Voordelen van composiet vlonderplanken

Composiet vlonderplanken, ook wel composiet terrasplanken genoemd, zijn zoals hiervoor al is gezegd nagenoeg onderhoudsvrij. Maar dat is niet het enige voordeel van composiet vlonderplanken. Ten opzichte van bijvoorbeeld houten vlonderplanken, zijn composiet terrasplanken erg veilig doordat deze stroef zijn. Houten vlonders kunnen erg glad worden wanneer ze nat zijn/worden, echter blijven composiet terrasplanken stroef ondanks wanneer deze nat zijn of worden. Tevens geven composiet terrasplanken geen splinters af, waar dat bij houten vlonders wel mogelijk is. Je kan dus gerust op blote voeten lopen op een composiet terrasplank. Hierdoor zijn deze composiet vlonderplanken ook ideaal om te gebruiken rondom zwembaden of vijvers. Ben je nog niet overtuigd van composiet vlonderplanken, lees dan meer over alle voor- en nadelen van composiet vlonderplanken.

Wat heb ik nodig voor een composiet vlonder?

Vooraf is het belangrijk om na te gaan hoe groot het composiet vlonder dient te worden. Afhankelijk van de grootte van je terras, bepaal je de lengte en breedte van de plank. Daarnaast heb je bij elk composiet vlonderterras onderbalken en bevestigingsclips nodig. Daarnaast raden wij aan om een worteldoek (tegen onkruid), granulaattegels (voor een betere fundering) en randafwerkingen (om het geheel mooi af te maken) mee te bestellen bij de het composiet vlonderterras. Tevens bieden wij totaalpakketten composiet vlonderplanken aan, waar de onderbalken en bevestigingsclips bij zitten. Op onze "wat heb ik nodig voor een composiet vlonder terras?" pagina kan je rustig en uitgebreider lezen wat je waarvoor nodig hebt bij een composiet vlonder. 

Deze klanten gingen je voor

Veel gestelde vragen composiet vlonderplanken

Wat is composiet?

Composiet is een product waarvan de basis gevormd wordt door een menging van houtvezel en een thermoplastische kunststof. Composiet, ook wel WPC (wood plastic composite) of HKC (hout kunststof composiet) genoemd, kun je zien als een mooie middenweg tussen kunststof en hout. Het heeft dezelfde natuurlijke uitstraling van hout, maar de duurzaamheid en het gemak van kunststof. Composiet vlonderplanken zijn een wereld van verschil wanneer je ze vergelijkt met houten vlonderplanken. Omdat we merken dat er vaak nogal wat verwarring en misverstanden zijn over composiet vlonderplanken en, hebben we de meest gestelde vragen voor je op een rijtje gezet. Zit jouw vraag er niet tussen? Bekijk dan bijvoorbeeld onze uitgebreide pagina over wat composiet precies is, het verschil tussen holle, massieve en semi-massieve composiet vlonderplanken en de pagina “Hoe onderhoud je jouw composiet vlonder?”. Mocht je hier je vraag nog niet tussen vinden, neem dan contact met ons op. Onze experts helpen je graag verder!

Wat zit er in een composiet totaalpakket?

Bij composiet vlonder totaalpakketten vul je het aantal vierkante meter in, dan ontvang je voldoende planken, onderbalken en bijbehorende middenclips en schroeven om van het geheel een vlonder te maken. Je hoeft dus geen losse clips of schroeven bij te bestellen! Wij rekenen voor je uit wat je nodig hebt, zodat jij je daar geen zorgen meer over hoeft te maken.

Wat zit er niet in een composiet totaalpakket?

Kijk je tegen de zijkanten en/of voorzijde van de vlonder aan, dan kan je dit netjes afwerken met randafwerkingen. Ook raden we het aan een worteldoek mee te bestellen bij een composiet vlonder totaalpakket. Een worteldoek gaat de groei van onkruid tegen, maar is wel waterdoorlatend. Heb je een verband/patroon in je terrasontwerp, dan heb je extra onderbalken nodig. DuoWood heeft ook nog hele handige bevestigingsclips, wij raden aan deze mee te bestellen.

Kan ik de vlonderplanken plaatsen op mijn bestaande tegels?

Ja, dat kan heel goed. Een vlonder dient op een harde/stabiele ondergrond te worden geplaatst. Ligt je stenen tegelterras nog strak en recht, dan kan je hier gewoon een vlonderterras op plaatsen. Houdt wel rekening met een vlonder hoogte van 5 tot 6,5 cm, zodat er nog genoeg hoogte is om je tuindeur te kunnen openen.

Kan ik de composiet vlonder ook op een dakterras plaatsen?

Dat kan zeker, zorg voor goede ventilatie rondom de vlonder. Doordat de temperatuur op een dakterras hoger oploopt dan in de tuin, raden wij aan zwaardere onderbalken te gebruiken (bijvoorbeeld hardhout of aluminium) en de planken rondom goed vrij te houden.

Leg ik een vlonder in de lengte of in de breedte?

Er is geen goed of fout hierin. Let wel: montagevoorschrift zegt dat je afschot moet hebben in je planken, dus let hierop bij je keuze.

Hoe hoog is een composiet vlonder?

De planken zelf zitten tussen de 2,1 en 2,5 cm dikte in. Maar een vlonderterras wordt altijd op onderbalken gelegd en deze zijn vaak rond de 4 cm hoog. Houdt dus rekening met in ieder geval 6 tot 6,5 cm hoogte.

Hoe zwaar is een composiet vlonder?

Een holle vlonderplank weegt ongeveer 17 kg per m2, een massieve plank ongeveer 28 kg per m2.

Zijn composiet vlonderplanken glad als ze nat worden?

Nee, ze blijven gewoon stroef. Dat is één van de vele voordelen en zeker het grootste pluspunt van composiet vlonderplanken. Daarom kan je er ook prima een looppad van maken in de tuin. Ook zijn composiet vlonderplanken ideaal om te gebruiken als vlonder rondom een zwembad.

Hoe warm worden composiet vlonderplanken in de zon?

Op een zonnige dag worden composiet vlonderplanken vrij warm. Vooral op donkere (antraciet) planken is het niet aan te raden om op blote voeten te lopen wanneer de zon hier al een tijd vol op schijnt. Deze kunnen dan erg warm worden.

Trekken composiet vlonderplanken krom?

Vlonderplanken leg je niet los in de tuin. Deze zitten gemonteerd door middel van clips op een onderconstructie, hierdoor blijven de planken recht. Let wel: Verzakt een deel van het terras, dan houden de vlonderplanken dat niet tegen, zorg dus voor een sterke en stabiele ondergrond. Bekijk hiervoor onze montage pagina.

Werken de planken? (Krimpen/uitzetten)

Elk materiaal krimpt en zet uit onder invloed van hoeveelheid vocht/temperatuur. Een composiet vlonderplank van 5 meter lang kan 1 tot 2 cm krimpen/uitzetten. Dit is niet erg, omdat vlonderplanken als het ware geklemd zitten met bijbehorende clips, kunnen de vlonderplanken in de lengte 'vrij bewegen'. Houdt daarom altijd rondom een aantal centimeters vrij, zie ook onze montagehandleidingen.

Verkleuren composiet vlonderplanken?

Composiet terrasplanken zijn zeer kleur- en tintvast. De planken zijn door- en door dezelfde kleur. Echter kunnen donker antraciet planken een kleine tint lichter worden door de invloed van de zon. Dit gebeurt na 1 of 2 zomers, daarna blijft de kleur constant.

Kan ik er zware tuinmeubels op zetten?

Dat kan zeker. Mocht je zware plantenbakken hebben die je niet alleen kan tillen, monteer dan extra onderbalken om de vlonderplanken extra te ondersteunen.