Dé online specialist met de laagste prijsgarantie

Houten schuttingen

 

Kies jouw stijl

 • Zwarte schutting online kopen

  Zwarte
  schutting

 • Louvre
  schutting

 • Dichte
  schutting

 • Witte
  schutting

 • Industriële schutting

 • Romantische schutting

 • Rustieke
  schutting

 

Lees meer over...

 • Laagste prijsgarantie

 • Hardhout of
  zachthout?

 • Schutting plaatsen
  in 12 stappen

 • Kleurstaal
  aanvragen

 • Inspiratie

 • Blogs over
  schuttingen

 • Onderhoud
  & tips

 

Meer privacy in je tuin met een houten schutting

Voor welke houten schutting moet je kiezen?

Met een schutting, ook wel tuinscherm genoemd, van hout of composiet, creëer je meer privacy in je tuin. Wanneer de schuttingen eenmaal geplaatst zijn, kun je heerlijk ongestoord genieten van je tuin. Een schutting moet perfect passen bij jouw wensen en behoeften. Het is een grote aanschaf, waar je dagelijks tegen aan kijkt. Het is dus belangrijk om een schutting te kopen, die perfect bij jou past. Je kunt bij ons dan ook ten aller tijde een proefstaal van een schutting aanvragen. Zo kun je gemakkelijk online bestellen, maar toch eerst het materiaal en de kleur goed zien. Je kunt natuurlijk ook altijd langskomen bij onze showroom in Vianen. Ben je nog zoekende naar het soort hout, de kleur van het hout of het model van de schutting? Neem dan eens een kijkje bij onze houten schuttingen inspiratie.

Wanneer je gaat voor een houten schutting, heb je de keuze uit hardhouten schuttingen, geïmpregneerde schuttingen, grenen en vuren schuttingen, lariks douglas schuttingen en hout & beton schuttingen. Het kiezen van je nieuwe schutting is natuurlijk een kwestie van smaak. Wel moet je er rekening mee houden dat bepaalde houtsoorten langer meegaan dan andere houtsoorten. Zo hebben geïmpregneerde en grenen schuttingen een kortere levensduur dan hardhouten schuttingen, maar er hangt natuurlijk ook een ander prijskaartje aan. Ben je benieuwd naar de duurzaamheid van bepaalde houtsoorten? Lees dan onze blog over duurzaam hout. Al onze houten schuttingen zijn FSC gecertificeerd, wat inhoudt dat ze afkomstig zijn uit duurzaam beheerde bossen. Op al onze houten schuttingen geldt de laagste prijsgarantie. Je hoeft dus niet op zoek te gaan naar een speciale aanbieding, want bij ons betaal je nooit teveel voor je nieuwe schutting!

Wil je meer informatie over:

2 resultaten

2 resultaten

Hardhouten schutting

Hardhouten schuttingen zijn veel duurzamer dan geïmpregneerde en vuren/grenen schuttingen. Schuttingen van hardhout gaan veel langer mee dan schuttingen van zachthout en hebben gemiddeld een levensduur van minstens 25 jaar. Ook zijn ze een stuk steviger. Bekende hardhoutsoorten zijn bankirai, almendrillo, kempas en keruing. Wil je meer weten over het verschil tussen hardhout en zachthout? Bekijk dan deze pagina over het verschil tussen hardhout en zachthout.

Hout beton schuttingen

Hout & beton schuttingen zijn dé trend van dit moment. Je ziet ze steeds vaker terug in verschillende soorten stijlen tuinen. Door de combinatie van hout en beton, creëer je een moderne, maar toch sfeervolle schutting. De hout & beton schuttingen zijn enorm duurzaam en stevig. Het hout blijft ook langer mooi, omdat het hout niet in contact is met de grond. Je kunt kiezen uit verschillende soorten hout, zoals keuring en douglas lariks.

Ons aanbod houten schuttingen

Wij verkopen zowel uit hardhouten schuttingen, geïmpregneerde schuttingen, grenen en vuren schuttingen, lariks douglas schuttingen en hout & beton schuttingen. In ons assortiment van houten schuttingen vind je tuinschermen van verschillende maten, designs, kleuren en houtsoorten. Zo hebben we bijvoorbeeld de klassieke houten schuttingen van 180x180cm, tuinschermen met een boog aan de bovenkant, ook wel een toogscherm genoemd. Wanneer je een speels effect wil creëren in je tuin, kun je ervoor kiezen om een trellis scherm tussen een rij schuttingen te plaatsen. Twijfel je nog tussen hout of composiet? Bekijk dan onze blog over de verschillen tussen een hout en composiet schutting.

Hoeveel palen en houten tuinschermen heb ik nodig?

Bij het plaatsen van een houten schutting is het handig dat je vooraf een schets maakt met daarbij de afmetingen. Hierdoor is het eenvoudiger te berekenen hoeveel schermen je nodig hebt. Bij het plaatsen van een houten schutting heb je ook schuttingpalen nodig. Het aantal benodigde schuttingpalen is over het algemeen één meer dan het aantal schermen. Tevens heb je nog bevestigingsmateriaal nodig en wellicht ook beton om de tuinpalen stevig vast te zetten in de grond. Bekijk voor meer informatie ons 3-stappenplan voor het plaatsen van houten schuttingen en wat daarbij komt kijken.

Het onderhouden van houten schuttingen

Het is belangrijk om je houten schutting goed te onderhouden, zodat hij zo lang mogelijk mooi blijft. Behandel je schutting bijvoorbeeld met onze Elephant hardhout olie voor kleurbehoud en een verhoogde duurzaamheid van je schutting. Lees meer handige tips op onze onderhoud van houten schuttingen pagina.