Behalve dat een tuin overkapping een praktische toevoeging is aan je tuin, geeft het ook meer waarde aan je woning. Want zeg nou zelf, wie wil er geen eigen terrasoverkapping?! Je kunt er heerlijk ontspannen, gezellig loungen met vrienden en genieten van het buitenleven. In dit blog lees je alle voordelen en leuke tuin ideeën met overkapping. 

Hout: een natuurlijke, warme uitstraling 

Een van de voornaamste redenen waarom er wordt gekozen voor een houten overkapping, is omdat het een prachtige natuurlijke en warme uitstraling heeft. Door hout toe te voegen aan een groene omgeving worden de natuurlijke elementen extra versterkt. Binnen ons assortiment vind je vrijstaande houten overkapping en houten overkapping aan huis van Douglas hout. Dit is een duurzaam houtsoort met een karakteristieke uitstraling. Douglas hout is een populair product en wordt veel gebruikt voor buitenproducten.  

Houten overkapping











Duurzaamheid en een tijdloze schoonheid 

Een goed gebouwde houten overkapping kan wel tientallen jaren meegaan. Van nature is hout al een duurzaam materiaal. Maar door weersomstandigheden, zoals regen en zon, gaat hout op den duur vergrijzen. Om die tijdloze schoonheid van hout te behouden is het nodig om om de 1 à 2 jaar de tuin overkapping hout te behandelen met olie of beits. Deze behandeling houdt vocht en uv-stralingen tegen, waardoor het hout zijn warme kleur langer behoudt én het bevordert de levensduur. Goed onderhoud heeft dus vele voordelen! 

Overkapping van hout











Flexibiliteit in het ontwerp 

Het fijne van een tuin overkapping hout is dat je hem geheel naar eigen wens kan ontwerpen en vormgeven. Met de basis van een overkapping kun je alle kanten op. Of je er nu een eenvoudig terras, een carport of een geheel tuinhuis van wil maken; het kan allemaal! Bij ons vind je veel onderdelen en accessoires om je overkapping mee te stylen. Zo kun je bijvoorbeeld rabatdelen, louvre schermen, shutter schermen of een glazen schuifwand voor een overkapping plaatsen om de zijkanten (gedeeltelijk) af te sluiten. Ook is het zelfs mogelijk om veranda ramen en veranda deuren te plaatsen. Voilà, je eigen tuinhuis! Daarnaast is hout makkelijk te behandelen en kun je de kleur afstemmen op de stijl van je huis en tuin.  

Een eigen ontspannen plekje 

Last but not least: Met een overkapping kun je een oase van rust en ontspanning creëren. Plaatst een lekkere loungeset, een hangmat of een eettafel waar je tijdens zomeravonden heerlijk kunt dineren. Een aantal gezellige sfeervolle lichten kunnen uiteraard niet ontbreken. Naast het ontspannen is het ook een heerlijk plekje om vrienden en familie uit te nodigen, te barbecueën maar waar je ook tijdens de minder warme dagen lekker beschut kunt zitten.  

Is een overkapping misschien net iets te klein voor je? Naast overkappingen vind je binnen ons assortiment nog meerdere verblijven. Zoals kapschuren, buitenverblijven met zadeldak en buitenverblijven met platdak. Of ben je op zoek naar een overkapping kleine tuin? Neem dan een kijkje bij onze pergola’s en maak je tuin zomer klaar! ;-)