Soorten schuttingen

Ibiza stijl of design: deze trendy schuttingen maken je tuin helemaal af

Met een mooie schutting maak je je tuin dé plek om heerlijk te chillen. Het zorgt niet alleen voor minder wind en meer privacy, maar wist je dat schuttingen ook een oplossing kunnen zijn tegen geluidsoverlast? De schuttingen van HomingXL zorgen daarvoor en ze zijn ook nog eens hartstikke hip. Melvin Bos is een echte schuttingexpert bij HomingXL en vertelt over de nieuwste trends.

Ibiza stijl

Hou je van bohemian en is je tuin ook in die stijl ingericht? Ga dan voor een schutting in Ibiza stijl. Juist door de simpele stijl van deze schutting kun je je helemaal uitleven met mooie planten of bloemen die je ervoor zet. "Dus voor wie van het gelijknamige paradijselijke eilandje houdt en creatief is, is dit een echte aanrader", zegt Melvin.Doordat de zon zich in Ibiza vaak laat zien, zie je in een Ibiza tuin bijna altijd een terrasoverkapping.

Ook deze mooie antraciet schutting loopt als een trein volgens Melvin

Soorten schuttingen

Design style

HomingXL heeft ook prachtige design schuttingen. Deze hebben een strak uiterlijk en zijn in allerlei materialen en kleuren te krijgen. De design schuttingen zijn allemaal van composiet gemaakt. Composiet bestaat voor ongeveer 50 procent uit houtvezels en 50 procent uit kunststofvezels.

“Een composiet schutting is goedkoper dan een kunststof tuinscherm. Dit komt omdat de houtvezels goedkoper zijn dan de kunststofvezels gebruikt in de tuinschermen. Volledige kunststof schuttingen zien er over het algemeen ook wat meer plastic uit”, vertelt Melvin. “Ook heeft composiet voordelen ten opzichte van hout. Het heeft geen jaarlijkse olie- of laklaag nodig. Ook heeft een composiet schutting geen last van splinters, ideaal dus voor spelende kinderen in je tuin. Mos en schimmels hebben hier ook minder kans.”

Soorten schuttingen

Douglas hout

Een houtsoort die steeds populairder wordt is Douglas. Het hout heeft niet alleen een warme kleur en uitstraling, maar heeft ook nog eens een aantrekkelijke prijs. Een ander voordeel van een douglas schutting is dat het beschikbaar is in verschillende lengtes, diktes en hoogtes. Tuinschermen van Douglas hout gaan gemiddeld 10-15 jaar mee. Door het hout te behandelen met verf of beits is de duurzaamheid te verlengen. Douglas hout wordt vaak gecombineerd in een hout & beton stijl schutting.

Soorten schuttingen

Een frisse look

Houd je van een frisse en lichte look? Dan moet je zeker eens de witte schuttingen van C-Wood bekijken. Door de witte lamellen lijkt het alsof de zon altijd schijnt in je achtertuin, weg met de duisterheid! Deze composiet schuttingen hebben een moderne look met een realistische hout textuur, dit geeft een natuurlijke sfeer. Deze zelfbouw schuttingen zijn verkrijgbaar met brede lamellen en met rhombus lamellen en met bijbehorende schuttingpalen. Haal Ibiza naar je achtertuin! Welke stijl past het beste bij jou?

“Tropische

Luxe style

Deze composiet Forte schutting van Elephant geeft een echte elegante en luxe touch aan je tuin. Deze licht beton grijze lamellen met stoere antraciet aluminium kader kunnen in elke soort tuin worden geplaatst, aangezien de neutrale kleuren overal bij passen. De schuttingdelen zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen. Waardoor je zelf de schutting helemaal naar eigen wens kan samenstellen en kan spelen met de hoogtes. Daarbij zijn de schermen volledig dicht en biedt het uitstekende privacy!

“Witte

Tropische look

Composiet schuttingen hebben vele voordelen. Zo zijn ze splintervrij, duurzaam, onderhoudsvriendelijk, kleurvast en heeft het een eenvoudige montage. Ben je nu op zoek naar een uniek design? Dan is de C-Wood schutting Milaan wellicht geschikt voor jou! Deze grijze schuttinglamellen hebben een realistische houtnerf en geeft een echte safari look. Dankzij de 4 liggers is dit een zeer stevige en stabiele schutting. De blanke aluminium palen van C-Wood passen het beste bij deze schermen.

“Tropische

Een schutting plaatsen, hoe werkt dat?

Wil jij een schutting kopen en heb je geen idee hoe die te plaatsen of welke producten je hier allemaal voor nodig hebt? Begint het je al te duizelen bij het berekenen van het aantal planken, palen en schuttingplanken of weet je niet of je een ‘dichte’ of ‘open’ schutting wilt? Op de website vind je heel veel tips, bijvoorbeeld hoe je in 12 eenvoudige stappen een schutting plaatst.

Al onze schuttingen zijn op voorraad.